GYAKORI KÉRDÉSEK

Beülhetünk-e megnézni az edzéseket?

Be lehet üni és ki is lehet próbálni egyszer-kétszer.  Gyerekeknél megítélésünk szerint jobb, ha szülők nem üldögélik végig valamennyi edzést. Persze vannak alkalmak, amikor mi kérjük meg a szülőket. hogy jöjjenek el ún.: nyílt edzéseinkre. Tapasztalataink szerint nagyjából kéthavonta érdemes nyílt edzést hirdetnünk, ez általában jót tesz, segít motiválnunk vele a gyerekekeket.

Mikor vegyünk karateruhát?

Ne siessük el! Az első egy-két hónapban kiválóan lehet edzeni egy pólóban és egy vékony, laza hosszúszárú melegítőalsóban is. Ha biztosak vagyunk döntésünket (vagy gyermekünk döntését) illetően ráérünk karateruhát venni. Papucsot praktikus hozni az öltöző és a terem közti közlekedés érdekében. Ja, mezítláb edzünk. Később majd szükséges lesz néhány védőfelszerelést is beszerezni.

Jól szétverjük egymást edzésen?

Szerencsére nem. A hangsúlyt a technikákra, a harmóniára helyezzük. A testi épség megőrzése fontos számunkra,ha nem így lenne gyorsan elfogynának az edzőpartnerek. Magasabb szintű övvizsgák alkalmával elképzelhető egy kis csihi-puhi, de komoly sérüléseket nem okozunk egymásnak. Egy edzőtábori foci veszélyesebb lehet...

A karate hatékony önvédelmi rendszer?

Igen. De csak sok éves gyakorlás után indulhatsz jobb eséllyel egy harcban, annál aki nem gyakorol rendszeresen. Ha képessé akarsz válni megvédeni magadat, éveken keresztül kell kitartóan edzened. Az is elképzelhető, hogy mire valóban képes leszel megvédeni magad, már nem is azért gyakorolsz...

Mennyibe kerülnek az edzések?

Egy havi tagdíj valahol az 5 és 10 alkalmas fitneszbérlet ára közé tehető (egy közepesen trendi helyen). Reméljük hetente minimum kétszer látjuk edzésen...A konkrét tagdíjakról az egyes helyszínen oktató mestereknél érdeklődjenek.

Mit tegyek, ha a gyerek kedvét szegi?

Jelezzék számunkra. Lehet, hogy nekünk is változtani kell, több figyelmet fordítani rá, vagy másképp motiválni. Fontos, hogy a szülők tegyék a kezdetektől fogva a gyerek életének rendszeres részévé az edzéseket. A kisebb hullámvölgyek leküzdésében, ne a nehézségektől való meghátrálásban támogassák a gyereket.

Tanulás vagy Karate?

Hibás kérdés. Tapasztalat mondatja, hogy téves szembeállítani egymással e kettőt. Nem oltja ki egyik a másikat, de segítheti. 

Ha túl pocakos, túl vékony, túl öreg, túl csúnya, túl szép, túl erős, túl okos, túl szerény, túl magabiztos stb vagyok, elkezdhetem-e a karatét?

Mindenképpen.